Sunbörn

Sunbörn

Siddepladser

Bliv medlem af Medspil her >> 
- og få alle fordelene omgående.

KØB BILLET

Sunbörn, den danske sekstet med deres unikke fusion af solskinsgrooves og vilde, jazzy blæsere, er i front for en ny æra i global musik. Deres instrumentalmusik har evnen til at bygge bro mellem kulturer og skabe en forbindelse, der har dybe rødder i det moderne musiklandskab. “Vi mennesker er alle født under den samme sol, og trods vores forskellige baggrunde og erfaringer, har vi det meste til fælles. Musik minder os om vores fælles menneskelighed og bygger bro mellem kulturer, og i en tid hvor verden er ved at rive sig selv i stykker vil vi gerne bruge musikken til at samle os igen” udtaler bandets grundlægger, Gustav Rasmussen.

Bandets selvbetitlede debutalbum er begyndelsen på en spændende ny musikalsk rejse, der markerer bandets fokus på og engagement i at skabe musik, der forener og inspirerer mennesker. Albummet, der blev lanceret i april 2023, repræsenterer Sunbörns vision om at skabe enestående lydlandskaber, der bevæger sig ud over grænserne inden for jazz- og verdensmusik. Musikken har akustiske, håndspillede elementer, der fremhæver bandmedlemmernes virtuositet, jazzede arrangementer og vildskab, men i lige så høj grad en produktion og elektroniske elementer, der trækker på en mere nutidig sound. Albummet indeholder nye samarbejder og gæsteoptrædener med kunstnere som Ida Nielsen (DK), BIGYUKI (JP), Caio Marcio (BR), Clap! Clap! (I), Kaidi Thatham (UK), Moderator (G) og Opolopo (S).

Albummet har fået en fantastisk modtagelse i ind- og udland med adskillige numre i rotation på DR, BBC (UK), RadioFrance (F), WDR (DE), Radio3 (E), Yle (FI), playlisteplaceringer på Spotify, Apple Music, Tidal mm., positiv opmærksomhed i pressen (“Outstanding” - Distrito Jazz (E), “Terrific album” - Basic Soul (UK), “one of the must-haves this summer” - TCHACC (F), “Uhyre velspillet” - Jazz Special (DK)).

Grundlagt som The KutiMangoes i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher, tog bandet inspiration fra vestafrikansk musik og kombinerede det med deres baggrund som jazz- og rockmusikere for at skabe en helt ny lyd. I et årti som The KutiMangoes, turnerede de flittigt gennem Europa, Asien og Afrika og modtog adskillige DMA’er, herunder som Årets Roots Liveband ‘22. Udgivelsesåret 2023 bød på tour i Danmark og Italien og shows i Tyskland, og nu venter resten af verden. Fremover skal Sunbörn fortsat udforske nye musikalske horisonter, der bringer mennesker sammen og skubber grænserne for global musik.