Sisters of jazz

Sisters of jazz

SIDDEPLADSER

KØB BILLET

Spar penge og bliv medlem af MEDSPIL her >>

Billetpriser fra 145 kr. 

Sisters of Jazz er navnet på et spændende projekt, der hylder kvinder i jazz-musikken, og bandet selv består af nogle af nordens vigtigste kvindelige jazz-musikere!  En tour-de-force i ren og skær musikalitet og instrumentalisme!  I efteråret 2023 er de aktuelle med deres anden plade!

Projektet startede på Kvindernes Internationale Kampdag i 2014, og siden har gruppen optrådt i Danmark, Sverige, Tyskland med koncertforestillingen "All about the ladies - A portrait about the hidden ladies of Jazz"

De 5 danske og 1 svenske kvindelige jazzmusikere optræder med et ganske bredt repertoire med alt fra swing til bebop, over moderne jazz og til nye kompositioner og arrangementer. Undervejs fortælles der anekdoter om de store kvindelige skikkelser i jazzens historie, og om hvordan de ofte banede vejen for de store mandlige jazzgiganter som f.eks. Miles Davis og Dizzy Gillespie!

Alle seks kvinder i Sisters of Jazz har imponerende karrierer, men lad mig alligevel fremhæve to af dem. Pernille Bèvort og Lis Wessberg!

Pernille Bévort: (saxofonist, fløjter, klarinetter, komponist og bandleder)
- må siges at være en af de mest afgørende danske jazzmusikere i nyere tid! I spidsen for sin trio Bévort 3 og septetten Radio Bévort, og hun har på nuværende tidspunkt udgivet 15 albums i eget navn.
2022: Bévort 3 blev tildelt jazzlegatet som 'Årets Orkester’ ved DMA Jazz  
2022: DMA Jazz nomineret (Årets Album)
2021 motog hun en hæderspris fra Dansk Kapelmesterforening. 
2021 DMA Jazz nomineret (Årets Album)
2020 DMA Jazz nomineret (Årets Album)

Pernille vikarierer ofte i de forskellige danske profesionelle big bands, herunder Aarhus Jazz Orchestra og Odense Jazz Orchestra.
Hun var i mere end 10 år fast medlem i the Ernie Wilkins Almost Big Band.
Hun har vikarieret i det svenske Bohuslän Big Band, bl.a. på en turne med den Grammy-vindende bandleder og komponist Maria Schneider.
Pernille spiller fast med i det Malmø baserede Monday Night Big Band.
Hun er med i det 13 'mand' store ensemble Maluba Orchestra under ledelse af bl.a. Marilyn Mazur og Fredrik Lundin.
Hun spiller også fast sammen med en af dansk jazz's store kendinge, Hammond Organisten Kjeld Lauritsen i gruppen Musik Eventyr og Unoder - et jazzet eventyr for børn.

Lis Wesberg (Trombonist, komponist)
- fast medlem af Marilyn Mazur - Steen Rasmussen Quinteto - Kjeld Lauritsen Hammond Organ 7.
Dertil har hun optrådt i ind- og udland med stjerner som Ray Charles, Joyce Moreno, Randy Brecker, Kid Creole & The Coconuts, Hanne Boel, DR Bigband, Lennart Ginman og mange, mange flere!
Hun medvirker på intet mindre end 45 albums, og udgav sit eget debutalbum Yellow Map i 2021!

SISTERS OF JAZZ:
Anna Pauline Andersson – Sang, Kapelmester, Arrangement, komposition
Pernille Bévort –  Tenorsax/Altsax
Lis Wessberg –  Trombone
Catrine Ullerup Frølund –  Piano
Benita Haastrup –  Trommer, Percussion
Ida Hvid – Bas